Közlekedési dugókat okozhatnak a síelni induló osztrákok

Február elsején, pénteken közel félmillió bécsi és alsó-ausztriai diáknak csengetnek ki, sok család ilyenkor síelni indul. Ezért már a péntek délutáni forgalomban is fennakadások lehetnek, Bécsben és a népszerű síközpontok közelében is forgalmi dugókra kell számítani – írja az ORF.

Közlekedési dugó AusztriábanForrás: Shutterstock / Készítette: Lisa S.

A Bécs környéki autópályaszakaszokon, valamint az S1 és S2 gyorsforgalmi utak fővárosi szakaszai mentén a megszokottnál nagyobb forgalom várható. További fennakadások lehetnek azokon a fővárosból kivezető főutakon is, ahol egyébként is erős a pénteki forgalom – figyelmeztet az ARBÖ előrejelzése.

Alsó-Ausztriában Bécs és Fischamend, Bécs és Bécsújhely valamint Bécs és St. Pölten között várható torlódás az autópályákon, Burgenlandban pedig a parndorfi bevásárlóközpont, valamint a nickelsdorfi határátkelő környékén kell hosszabb menetidőre számítaniuk az autósoknak.

Az erős forgalom várhatóan a hétvégén is megmarad majd. Ekkor az ország középső és nyugati területein lehetnek fennakadások a közlekedésben, főképp a nagyobb síközpontok közelében. Az utazóknak Salzburg, Tirol és Stájerország közútjain, valamint az A9-es autópályán kell arra számítaniuk, hogy a szokásosnál lassabban érik el úti céljukat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek