A téli álomból ébredő Alaszkára specializálódott két kis hajós társaság

Bár Alaszkában jellemzően csak májusban indulnak el a hajós kirándulások, két kisebb társaság már március közepén beindítja a szezont.

Az Alaskan Dream Cruises hajója március 16-án fut ki először: a hatnapos kirándulás Sitka kikötőjéből indul, összesen tíz utassal a fedélzeten. A túrát azért időzítették éppen erre az időpontra, mert bár ekkor még hideg és friss a levegő, sok helyen van még hó, mégis a természet egy addig ismeretlen, de látványos oldalát mutatja, ahogy a télből lassan a tavaszba fordul.

Alaszka minden évszakban lenyűgözőForrás: 12019/Pixabay

A Travel Weekly cikke szerint ekkor már láthatóak a téli álmukból ébredező állatok és elég hosszúak a nappalok is, hogy legyen idő mindent felfedezni. Mivel ilyenkor kisebb az érdeklődés, ezért ilyenkor olcsóbb is ilyen hajóúton részt venni, mint később, a főszezonban.

A UnCruise Adventure nem sokkal később, április 6-án indítja el az első turnust, az egy, vagy kéthetes hajóutakon szintén az ébredő természetet mutatják be, miközben bejárják a közeli gleccsereket és fjordokat. A szervezők szerint, ha az utasok szerencsések, akár még az északi fényt is láthatják egy-egy ilyen kirándulás alkalmával.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek