Egy hét alatt öten fulladtak meg a Maldív-szigeteken

A Maldív-szigeteken utasították a helyi resortokat, hogy figyeljenek a vendégeik testi épségére, illetve figyelmeztessék őket a tengeri fürdőzés veszélyeire, miután egy hét alatt öt haláleset is történt a szigeteken.

Az ok minden esetben ugyanaz volt, a turisták belefulladtak az óceánba, írja a The Telegraph. A meseszerű környezetben fekvő üdülőhely tökéletes mindazoknak, akik teljes kikapcsolódásra vágynak, esetleg épp nászúton vannak - ahogyan az egyik szerencsétlenül járt pár is. Rajtuk kívül többek között egy 84 éves cseh és egy 40 éves orosz állampolgár is a tengerben lelte nemrég a halálát. 2017 – ben több mint harmincan fulladtak meg nyaralás közben a szigeteken.

Bármilyen csalogató is, az óceán bőven rejt veszélyeketForrás: 12019/Pixabay

A hatóságok figyelmeztetnek mindenkit, hogy a látszólag békés óceánban rendkívül erősek lehetnek az áramlatok, ezért csak ott és úgy búvárkodjanak, vagy űzzenek vízi sportot a turisták, ahol az biztonságos, illetve fogadják meg a helyiek, valamint a szállodák tanácsait is ezzel kapcsolatban. A hatóságok azt is fontolgatják, hogy nem bízzák az emberek józan belátásra a búvárkodást és az úszást, hanem ezentúl egyszerűen kijelölik majd a fürdőzésre alkalmas területeket.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek