Csökken a lavinaveszély Tirolban, de síelni még veszélyes

Minden havazások legnagyobb szörnyetege pusztított az utóbbi hetekben az Alpok északi oldalán, amelyről számos vicces és hajmeresztő videó is készültHétfőn még arról írtunk, hogy óriási a lavinaveszély Ausztriában, és legkevesebb egytucat település vált elérhetetlenné a nagy hó miatt.

Kedd este viszont már arról számolt be az osztrák közszolgálati média, hogy fokozatosan csökken a lavinaveszély, és Tirolban lassan sikerül járhatóvá tenni az utakat is, a síelés viszont továbbra is veszélyes.

Még mindig veszélyes síelni AusztriábanForrás: Shutterstock / Készítette: gorillaimages

Landeck és Imst térségében ismét lehet közlekedni, és a galtüri és arlbergi síterepek is megközelíthetők lettek, a kedvezőbb időjárási viszonyok viszont még nem azt jelentik, hogy önfeledten síelhetünk a tiroli lejtőkön. Az osztrák szakemberek szerint most következnek a legveszélyesebb napok.

A statisztikák azt mutatják, hogy a kedvezőbbnek tűnő időjárás felbátorítja a sportolókat, és mindig akadnak olyanok, akik biztonságosnak érzik a terepet a kijelölt pályákról letérve is, de a kaland gyakran sérülésekkel vagy halállal végződik. A lavinaveszély továbbra is érvényes, és egy kisebb hócsuszamlás is 2-3 méteres hótakaróval temetheti be az embert.

A szakemberek azt javasolják a turistáknak, hogy semmiképp se térjenek le a kijelölt sípályákról, és egyelőre csak a tapasztalt sílécesek menjenek a terepre – írja  az ORF.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek