A világ legdrágább dinó csontváza újra látható Chicagóban

A chicagói Field Museum talán legismertebb darabja Sue, a dinoszaurusz csontváz. Bár csaknem egy évig nem volt látható a múzeumban, a mai nappal újra színre lépett, méghozzá a saját, külön termében, írja az Atlas Obscura.

A 67 millió éves T. rex igazi sztár. Csaknem húsz évet töltött el a múzeum halljában, de a múzeum vezetősége úgy érezte, hogy egy privát szobában jobban érvényesül majd a világhírű csontváz.

A kisebb térben látszik igazán, hogy milyen hatalmas is ez a csontvázForrás: Martin Baumgaertner/Field Museum Chicago

Hogy minden köszönhető a sztárság? Egyrészt annak, hogy ez a világ legnagyobb komplett T. rex csontváza, másrészt annak, hogy ez volt egyben a legdrágább is: 8,4 millió dollárért vették egy 1997-es aukción.

A 12 méter hosszú Sue népszerűségének harmadik oka, hogy igen aktív társadalmi életet él. A Twitteren saját oldala van, ahol rendszeresen oszt meg posztokat. Mára 48 ezer követője van a közösségi oldalon, ahol többek között Jeff Goldblumról és a város sporteseményeiről is elmondja a véleményét.

Friss színrelépésével kapcsolatban csupán annyit jegyzett meg, hogy „büszke vagyok a munkára, amit a csapat elvégzett, hogy az emberek megkaphassák a legeslegjobb karácsonyi ajándékot: engem."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek