Hetvenedik születésnapjára készül a tulipánok otthona

A hollandiai Keukenhofot tartják Európa legnagyobb virágoskertjének, sőt a méretei miatt még a világ legnagyobb kertjének is szokták nevezni. A 15. századig visszavezethető kertben eredetileg zöldségeket és gyümölcsöket termesztettek a királyi konyha számára, majd később angolpark stílusúra formálódott a kert. Azonban 1949-ben, 20 vezető növény és virághagyma termesző, illetve exportőr előállt azzal az ötlettel, hogy miért ne lehetne a Keukenhof egy nyilvános, tavaszi kiállítótér, ahol a közönség megszemlélheti a frissen előbújt hagymás virágokat. Ebben az időszakban született meg a Keukenhof, mint tavaszi virágoskert - írta a sokszínűvidék.hu és a kert hivatalos oldala

Szívélyes üdvözlet Keukenhof-bólForrás: facebook.com / keukenhof

Azóta a park minden év tavaszán tulipánok, jácszintok, krókuszok millióival kápráztatja el a látogatókat. A hivatalos adatok szerint évente körülbelül 7 millió virághagymát ültetnek el a 32 hektáros parkban, ahol két hónapon át emberek százezrei barangolnak a hatalmas területen, a virágmezők között.

Flower PowerForrás: facebook.com / keukenhof

Bár a park jelenleg zárva tart, a kertészek már most megkezdték az előkészületeket a jövő évi attrakcióra,ami a virágoskert 70 éves évfordulóját ünnepli majd. Erre az alkalomra a Keukenhof kertészei a "Virágok ereje" (Flower Power) 2019-es szlogen jegyében az 1970-es évek hangulatát idéző virágmozaikot varázsolnak egy 250 négyzetméteres területre, ahol még októberben 50 ezer hagymás virágot ültettek el a különleges formára.

Európa kertjét évente egymilliónál is többen keresik fel, ha kedvet kaptak egy hollandiai kiruccanáshoz, a virágoskertet 2019. március 21-től május 19-ig látogathatják meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek