Világbajnokság a befagyott svájci tavon

Az Alpokban megbújó svájci kisváros ad otthont minden évben a St Moritz Snow Polo World Cup-nak, azaz a havon lejátszott lovaspóló világbajnokságnak, írja a Forbes.

A világbajnokság több, mint egy szimpla sportesemény, már csak azért is, mert fű helyett egy befagyott, behavazott tavon játsszák le a meccseket. De amitől tényleg nagyon kilóg a hasonló programok közül, az a megrendezés módja.

A havon, sőt jégen játszott lovaspóló vitathatatlanul látványosForrás: ©Tony Ramirez/www.imagesofpolo.com/Snow Polo World Cup St. Moritz/flickr

A tavat ilyenkor VIP sátrak veszik körül, ahol a vendégek Perrier-Jouët pezsgőt kortyolnak, míg gourmet séfek készítik számukra a harapnivalót. A hölgyek méregdrága bundákat, az urak dizájner sí ruházatot viselnek. Itt megszokott látvány a személyi inas, a testőr és a sofőr.

Az elegáns sportesemény, melyre január 25-27 között kerül sor, mindazonáltal nem zártkörű. A világbajnokságra a belépő ingyenes, nyugodtan lehet nézelődni, vagy épp enni-inni. Természetesen elérhetőek komolyabb jegyek is, ezek 500-650 svájci frankba (körülbelül 140-180.000 Ft) kerülnek. Az eseményt záró gála vacsorára is lehet jegyet kapni, ez 850 svájci frankba (valamivel kevesebb, mint 250.000 Ft) kerül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek