Megszállna egy elefánt formájú szalmaházban? Srí Lankán megteheti

Az elefánt az utóbbi években szerencsehozó motívumként vonult be életünkbe, ezért sokan helyeznek elefánt alakú tárgyakat lakásukba, életterükbe. Srí Lankán ezt a szokást nagyobb méretben valósították meg, amikor a Yala Nemzeti Park közelében, az ország délkeleti részén elefánt alakú ökoházat építettek fel, mely szálláshelyként várja a pihenésre vágyókat - írja a Sokszínű Vidék.

Az elefánt formájú ház esti fényekbenForrás: Glaminghub

Mi sem természetesebb, minthogy az erdő közepén magasodó ház teljes egészében természetes anyagokból, fából és szalmából készült. A kétszintes épület alsó szintjén egy szabadtéri, nyitott társalgót alakítottak ki, a belső térben pedig két nagy hálószoba és egy nappali található.

Az elefánt házikóban fürdőszobát is talál, ezt a felső szinten alakították ki. A szálláshelyen finom ételekkel is kínálják a vendégeket, ügyelve arra, hogy helyi termékekből készülő, hagyományos Sri Lanka-i finomságokat szolgáljanak fel.

Így fest az elefánt ház hálószobájaForrás: glampinghub.com

A 16 hektáros erdő közepén a visszavonulásra vágyakozó vendégeknek nem kell messzire mennünk ahhoz, hogy élvezhessék a helyi vadvilág látványát. A lakhely közelében madarak sokaságát csodálhatják meg, és a szerencsések még elefántokkal is találkozhatnak.

Mindezért az élményért egy vendégtől 170 dollárt kérnek éjszakánként. A Via Glampinghub elnevezésű ökoház egyébként maximum 10 fő elszállásolását teszi lehetővé.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek