Madridban pompáznak a herendi porcelánok

A madridi iparművészeti múzeumban láthatók keddtől a Herendi Porcelánmanufaktúra munkái, amelyek először mutatkoznak be Spanyolországban kiállításon, írja az MTI. A Herend: A magyar porcelán művészete - Időtlen elegancia című tárlaton több mint 300 darabból álló válogatást tekinthet meg a nagyközönség a mintegy 200 éves múltra visszatekintő magyar kézműves porcelángyártás remekműveiből.

Forrás: Herendi Porcelánmanufaktúra / Facebook

A madridi magyar nagykövetség közreműködésével létrejött tárlat látogatói bepillantást kaphatnak a herendi manufaktúra történetébe, a porcelánkészítés technológiájába, de elsősorban a formák és színek rendkívüli változatosságával találkozhatnak. Kiemelt helyet kapott a válogatásban a három leghíresebb herendi motívum, a Viktória, a Rotschild és az Apponyi, amelyek névadói maguk is a manufaktúra megrendelői közé tartoztak.

A Bakony lábánál 192 évvel ezelőtt alapított kézműves porcelánüzem termékpalettáján ma már több mint 16 ezer forma és 4 ezer minta szerepel. Évente 350-400 új terméket állítanak elő, amelyekből a világ több mint 60 országába exportálnak. A porcelánmanufaktúra kiállítása január 13-ig tekinthető meg a spanyol fővárosban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek