Továbbra is elzárják a turisták elől a világ egyik legszebb öblét

Év elején írtunk először arról, hogy a 2000-ben forgatott Leonardi di Caprio film színhelyét júniustól szeptember végéig elzárják a turisták elől, mivel annyian látogatták, hogy már az élővilágot veszélyeztették. Akkor azt hitték a hatóságok, hogy ez a négy hónap majd elég lesz a szigetnek ahhoz, hogy egy kicsit fellélegezzen. De nem így történt. A legfrissebb hírek szerint meghatározatlan ideig továbbra is lezárva marad a thaiföldi Maya-öböl, a természetvédelmi hatóságok szerint jóval hosszabb időre, akár több évre is szükség van ahhoz, hogy a terület ökoszisztémája regenerálódhasson - írja a CNN Travel.

A környező tengerparti üdülőhelyekről naponta hatezren keresték fel az öblöt az elmúlt években a film hatására, előtte szinte ismeretlennek számított a turisták körében. A legtöbb látogató a közeli Phuket szigetéről, kevesebb mint egy óra alatt motorcsónakkal érkezett. Az elmúlt hónapokban ezért a hatóságok új koralltelepet létesítettek azokra a helyekre, ahol a motorcsónakok tönkretették azokat, és száznál is több fát ültettek a parton. 

Tavasszal szinte lépni sem lehetett már a Maya-öbölbenForrás: AFP/Lillian Suwanrumpha

Thaiföldön nem ritka, hogy a hatóság lezárja a nemzeti parkokat a turisták elől vagy korlátozza a kisebb szigetek látogatását a természeti környezet megóvása érdekében. Ugyanakkor először kényszerültek arra, hogy a helyzet súlyossága miatt ilyen hosszú ideig tartó korlátozó intézkedéseket vezessenek be - tette hozzá a lap.

Forrás: Mike Clegg / Wikipedia
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek