James Bond rajongó? Elég Ausztriáig utaznia a brit titkos ügynök titkaiért

Az idén nyáron tartotta premierjét az a James Bond kiállítás, amely filmeket, kellékeket és különböző tárgyakat mutat be a legendás figura 50 éves történelmére visszatekintve. A helyszín az osztrák Alpok Gaislachkogel hegye, mely Sölden-ben található, ahol 2015-ben a Daniel Craig főszereplésével forgatott Spectre című rész egyik leglátványosabb akciójelenetét forgatták.

Forrás: facebook/007 Elements

A Gaislachkogel „007 Elements" című kiállítása minden részletében egy Bond-rajongó álma; legyen szó a régi vagy az modern filmek kedvelőiről. A luxus és high-tech épület egyszerre barlang és beton-vas-üveg építmény – ahova egy föld alatti alagúton át lehet bejutni. Termei tele vannak óriás képernyőkkel, ahol egyre-másra pörögnek a Svájcban, Thaiföldön, Miamiban, Londonban, Mexikóban, Róma városában, Svédországban és persze Ausztriában forgatott jelenetek, werkfilmek - olvasható a 007 Elements hivatalos oldalán.

Forrás: facebook/007 Elements

A kiállítás két emeleten és összesen 1300 négyzetméteren teremt egyedülálló Bond hangulatot. Megdöbbentő hanghatások és interaktív installációk szólítják meg és kápráztatják el a látogatót.

Forrás: facebook/007 Elements/Kristopher Grunert

A sejtelmesen megvilágított vitrinekben ott sorakoznak Q csodálatos kütyüi, a sugárzásmérő karórától a robbanó tollig, a hegy csúcsán található ice Q étteremben pedig különleges építészeti megoldások között fogyaszthatunk egy kis harapnivalót két küldetés között. A futurisztikus épületbe egy sífelvonó kabin segítségével lehet feljutni, amely a söldeni síközpontból indul.

 

Forrás: facebook / 007 Elements / Kristopher Grunert
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek