Ön megpihenne ebben a hulladékból épült holland parkban?

Másfél évig gyűjtögették a műanyag hulladékot a holland Recycled Island alapítvány tagjai, hogy megépíthessék az Újrahasznosított Parkot. A szemétből kialakított pihenőhely ma a helyiek közkedvelt találkozóhelye, de a turisták is igénybe vehetik. A parkban vízen lebegő teraszokat találnak, amik körül még zöldellő kertek is vannak. 

A hulladékból épült park a helyiek egyik kedvenc pihenőhelye lettForrás: facebook / Recycled island

Az 1500 négyzetméter nagyságú területen létesített úszóparkban hatszögletű, műanyag hulladékból készített elemeket helyeztek el, amik egymással összekapcsolva alkotáják a parkot. A helyenként magasabb, teraszos építményeket horgony rögzíti a kikötő alapzatához a teljes biztonság érdekében. Sőt, a vízi élőlényekre is gondoltak: a platformok aljzata murvás, hézagos, egyrészt azért, hogy a növények tudjanak fejlődni, másrészt a vízalatti rész remek hely a halaknak, ikráik lerakásához.

Így néz ki a műanyag hulladékból készült parkForrás: facebook / Recycled island

A júliusban felavatott „Újrahasznosított Park" jelenleg Rijnhavén viszonylag csendes kikötőjében ringatózik, nem messze Rotterdam ikonikus Erasmus-hídjától. A kivitelezők tervei arról árulkodnak, hogy a közeljövőben London vagy Antwerpen is épülhet hulladékpark - írja  a Sokszínű Vidék.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek