Újranyitják a Yosemite park egyes részeit, bár a tűz néhol még tombol

Keddtől ismét látogatható a Yosemite Nemzeti Park központi völgye, amelyet a közelben pusztító kaliforniai erdőtüzek miatt zártak be több mint két hete.

A nemzeti parkszolgálat közölte, hogy a közkedvelt turisztikai célpont megnyitása ellenére korlátozásokat vezetnek be a nyitvatartási időben és a szolgáltatásokban. 

Így néz ki az erdőtűz Kaliforniában, egy tízezer méteren suhanó repülőgépbőlForrás: Facebook

A nemzeti park közelében ugyanis még mindig erdőtüzek tombolnak, az utakat füst borítja, így rendkívüli óvatosságra intenek minden látogatót.

A nemzeti park központi völgyét 350 kempingező helyszínnel és tucatnyi szállodával, és az oda vezető utakat július 25-én zárták le. A közkedvelt turisztikai célpont kempingjeit és szálláshelyeit a térségtől nyugatra fekvő Ferguson közelébe, július közepén kitört tűz miatt ürítették ki. Bár a tűz nem érte el a park területét, füstje beborította az oda vezető utakat, és súlyos légszennyezést okozott. Egyes szakértők levegő minőségét rosszabbnak ítélték meg, mint Pekingét, amelyet a világ egyik legszennyezettebb levegőjű fővárosának tartanak. A tüzet péntekre sikerül ellenőrzés alá vonni.

A Yosemite-völgy évente általában több mint hárommillió látogatót vonz. A nemzeti park központi részének bezárása több millió dollár veszteséget okoz a fenntartónak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek