Korlátozzák a Komodói Nemzeti Park látogatóinak számát

Bár Indonézia népszerű turistahelyeihez képest viszonylag kevésbé látogatott parkról van szó, a csak itt élő komodói varánusz szempontjából még így is túl sokan jönnek ide.

A Kis-Szunda szigetekhez tartozó Komodo az UNESCO világörökség része, ahol a közelmúltban egy eldobott csikk miatt tíz hektárnyi terület égett ki – írja a Lonely Planet News. Az indonéz kormány tisztában van azzal, hogy az egyre növekvő látogatószám nem tesz jót a természetnek és az itt élő, akár háromméteresre megnövő, sárkánynak becézett hüllőknek sem. 

A táj önmagában is gyönyörűForrás: Pixabay

Jelenleg havonta tízezren látogatják a nemzeti parkot, melyet a hatóságok havi ötezerre szeretnének csökkenteni. A kormány most összegzi a helyzet, és amint az új rendelkezés életbe lép, a turisták csak előzetes regisztrációt követően léphetnek majd be a parkba. 

Ezek a hüllők egyáltalán nem veszélytelenek!Forrás: Pixabay

A Komodói Nemzeti Parkba kizárólag szervezett hajós túrákkal lehet eljutni, melyek Labuanbajóból indulnak. Az ide érkező turisták hamar rájönnek, hogy itt nem csupán a varánuszok az érdekesség: csodás strandok és tengeri állatok is felfedezésre várnak. A Lonely Planet is az egyik kiemelten ajánlott helyként tartja számon Ázsia attrakciói között ezt a nemzeti parkot, de azt javasolja, a fenntartható turizmus érdekében az érdeklődők inkább a kisebb túraszervezőket részesítsék előnyben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek