Seattle tornya, a Space Needle forgó üvegpadlós étteremmel újult meg

Tériszonyosoknak nem ajánlott felkeresni.

Százmillió dolláros felújítás után újranyitott Seattle legnagyobb attrakciója, a Space Needle torony, amelynek tetején a jelek szerint mindent üvegre cseréltek – írja a Lonely Planet. A méretes üvegablakokból mostantól még jobb a kilátás a Rainier-hegyre, az Elliott-öbölre, illetve a Cascade és Olympic hegyvonulatokra. A CNN hírportál videót is közölt róla. 

A Space Needle torony régóta Seattle emblémájaForrás: robertharding/Frank Fell/Frank Fell

A felújítás ékköve a The Loupe étterem lett, mely egy forgó, üvegpadlós étterem. Maga az étterem még nem nyitott meg, de üvegpadlós részét már megnyitották a bátor tesztelők előtt. A talaj eléggé messze van, mintegy 152 méterre az üveglapok alatt, de nem kell attól tartani, hogy ott kötnek ki a látogatók: tíz réteg üveget préseltek egymásra, melyeket egy szupererős belső réteg tart össze. 

Az étteremből egy csigalépcső vezet fel a kilátóteraszra, ahol döntött üvegpadokat rögzítettek az üvegfalakhoz. Ezeken ülve a látogató úgy érezheti, hogy a város felé dől, lába pedig a levegőben lóg. Az egész úgy van kitalálva, hogy itt tökéletesen biztonságos szelfizni.

A felújítás a torony 56 éves történelmének legnagyobb szabású akciója.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek