Mamma Mia-lázban ég? Ezt a hajóutat már most foglalhatja

Görögország kicsit nehezményezi, hogy a filmsiker új részét Horvátországban forgatták, úgyhogy az eredeti film helyszíneit érintő hajóúttal állt elő.

Bár a 2008-as eredeti után a folytatást Vis szigetén forgatták, a film attól még arra inspirál, hogy a Görög-szigeteket vegyük sorra. A Star Clippers vitorlástársaság az eredeti film tízéves évfordulójára jelentette be a tematikus túrát, melyet 2019-ben, több időpontban indítanak – írja a Lonely Planet. 

Ismerős valakinek?Forrás: Facebook

Az eredeti fő forgatási helyszíne Skopelos volt, melyet a hétnapos túrák mindenképpen felkeresnek. Itt az utasok felkereshetik az Agios Ioannis sto Kastri kápolnát, ahol a filmbéli esküvőt forgatták, valamint a Kasteri Beach-et. Bár a Villa Donna (a filmben Meryl Streep által vezetett szálloda) belső jeleneteit egy hollywoodi stúdióban forgatták, a külső jelenetek szintén itt készültek, a Pyrgos Villánál, a Glysteri Beach fölötti sziklákon.

Bár a szigeten némileg meglódult a turizmus a filmet követően, még mindig messze nincs szó tömegturizmusról. A filmrajongóknak nagyon örülnek a helyiek.

A skiathos-i harangtoronyForrás: Pixabay

A hajóút állomásai között van Skiathos sziget és annak kikötője, ahol a három apa (Pierce Brosnan, Colin Firth és Stellan Skarsgard) először találkoznak. Az utasok szintén megnézik itt a Saint Nikolaos harangtornyot, ahol Sophie (Amanda Seyfried) megírja a történetet elindító leveleit. 

A Mamma Mia túrák 2019. május 18-án, június 29-én és augusztus 17-én indulnak majd. A luxushajón hatalmas tíkfa fedélzet, úszómedence, étkezők, egy trópusi bár, illetve egy dekadens, zongorazenét szolgáltató bár is van. A nászutasok külön kényeztetésben részesülnek az úton: pezsgővel és virággal fogadják őket, akik pedig itt szeretnék megújítani házassági fogadalmukat, azoknak a kapitány és a személyzet asszisztál a naplementés ceremóniához.

A Star Clippers pompás luxusvitorlása szállítja majd a rajongókat jövő nyáronForrás: Facebook

A hajóút érinti majd Dikili városát a török partokon, valamint Porosz és Lemnosz görög szigetet.

Jegyek 1850 eurótól foglalhatók, a Star Clippers közösségi oldalát itt találja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek