Nem lehet számítani a vízimentőkre a Balkánon?

Tegnap arról írtunk, hogy a vízimentők figyelmetlensége miatt fulladhatott vízbe egy 19 éves fiatal a montenegrói Ulcinj partján, a strandon ugyanis olyan sok a turista, hogy a mentők nem vették észre a fulldoklót. A térségben már több baleset is történt a nyáron, ezért a helyi Tengerészeti Biztonsági Igazgatóság új stratégiát igyekszik kialakítani, hogy a parton dolgozó mentők hatékonyabban tudják végezni a dolgukat.

Ma egy horvátországi tragédiáról lehet olvasni a helyi lapokban. Ezúttal egy 62 éves szlovák nő fulladt a vízbe, miközben a vízimentők állítólag épp a kávéjukat iszogatták az egyik parti kávézóban - írja a Slobodna Dalmacija horvát lap. A szemtanúk szerint a nő a mentők őrtornyától tíz méterre kiáltott segítségért. Segélyhívását egy német turista vette észre, de mivel nem találta a vízimentőket, nem sikerült időben kimenteni a nőt. Hogy valóban a mentők figyelmetlenségén múlt e ennek a turistának az élete, azt egyelőre vizsgálják a hatóságok. 

Nem elég gyorsak a balkáni vízimentők?Forrás: wikipédia / Készítette: flickr user dbking

A szombati tragédia egyébként Dalmácia szívében, a közkedvelt Nikolina strandon történt, a Makarska Riviéra legszebb városában, Baška Voda-ban, ahol számos magyar turista is megfordul. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek