Sasok készítettek 360 fokos videót Bécsről

A Wien Tourismus megbízásából négy sas segítségével készítettek 360 fokos videót Bécsről. A madarak a Duna-toronyból és egy hőlégballonból indulva filmezték a várost.

Mostantól madártávlatból, 360 fokos videón is megcsodálhatjuk Bécset, az osztrák fővárost, miután négy sas segítségével készítettek róla különleges videófelvételeket. A 360 fokos, illetve 16:9-es képarányú kamerákat Fritzi, Bruno, Darshan és Victor a hátukon repítették a magasba tavaly októberben és idén tavasszal. Az állatorvosi engedélyek kézhezvétele után a sasok kameráinak súlyát úgy állították be a technikusok és az idomárok, hogy a madarakat ne zavarják a repülésben - írták a Bécs Város Külképviseleti Irodájának közleményében.

Bécs madártávlatbólForrás: Wien Tourismus

A négy sas a Duna-toronyból, illetve a Palais Schwarzenberg kertjében felengedett hőlégballonból repült ki, hogy a város felett körözve 4K felbontású képeket készítsen Bécsről. A repülések végeredményéről több videó is készült; kettő rövidebb, amiken a madarak és a kamerájuk által felvett látvány látszik, illetve egy hosszabb werkfilm, ahol azt is megnézhetjük miként állt össze az egész ötlet. A videókat a Wien Tourismus YouTube-csatornáján lehet megnézni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek