Gravitációt meghazudtoló balettművészek Hong Kong városában

Magasba nyúló felhőkarcolók, nyüzsgő városnegyedek, színes és díszes szentélyek; Hong Kong a fotósok örök álma. Így hát nem csoda, hogy a Hong Kong-i Balett nemrég a város legszebb pontjait választott új, 2018/2019-es szezonjának kampány színhelyéül.

Az 1979-ben létrejött Hong Kong Balett-társulat (HK Ballet) táncosai kivonultak az utcákra és bámulatos, gravitációt meghazudtoló mozdulatokkal pózoltak az épületek előtt és között, alagsori kávézókban és lakóházak tetején.

Tin Hau szentélyForrás: lonelyplanet.com / Dean Alexander. Creative by Design Army

A képeket az új szezon ismertetőfüzetéhez fotózták, a „Soha ne állj meg!" elnevezésű kampány ideje alatt. A fotókat Dean Alexander készítette és az utómunkákon együtt dolgozott a Design Army kreatív dizájn ügynökséggel. A közös munka során kiválasztották a táncosokat, a legmegfelelőbb ruhákat és kellékeket, valamint a háttereket is - írta a Lonelyplanet.com.

A Jumbo Úszó Étterem mellett egy kis hajónForrás: lonelyplanet.com / Dean Alexander. Creative by Design Army

Az egész kompozícióban az az egyedi, hogy az olyan ismert helyszínek mellett, mint a Hong Kong sziget, a Quarry Bay magasan egymásra toldozott foltozott épületei, valamint a Tin Hau szentély vörös Hold-kapuja, olyan hátterek is megjelennek a képeken, ahol általában inkább csak a hétköznapi emberek fordulnak meg.

Quarry BayForrás: lonelyplanet.com /Dean Alexander. Creative by Design Army

A sokféle kampányfotóhoz hasonlóan, a szezon is sok különféle előadással készül, sőt még ki is viszik a balettet a színház falai közül. A szezon ideje alatt, Balett a városban címmel Hong Kong szinte minden részére szeretnék elvinni a balettet és a táncot, valamilyen újszerű és nem várt formában.

Egy helyi kávézóbanForrás: lonelyplanet.com / Dean Alexander. Creative by Design Army

Így ha valaki éppen ebbe a nyüzsgő metropoliszba látogat, láthat ingyenes pop-up előadásokat, balett workshopokat és a táncosokat is megismerheti. A HK Ballet 2018/2019-es szezonja augusztus 17-én indul.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek