Szeretnék látni a Kanári-szigetek nyolcadik tagját? Íme La Graciosa

A Kanári-szigeteken belül 13 sziget található összesen, de eddig csak Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, El Hierro, Fuerteventura és La Gomera szigeteit ismerték el hivatalosan. Ezekhez csatlakozik nyolcadikként a 721 állandó lakosú La Graciosa. A helyiek pedig nagyon örülnek ennek, ugyanis már évek óta kampányoltak érte.

La Graciosa nem túl nagy földdarab, 29 négyzetkilométerére azonban évente 25 000 turista jut, akik elsősorban a szép tengerpartok miatt érkeznek ide. Köztük van például a Playa de las Conchas, a Playa de la Cocina és a Playa de El Salado, melyeket Spanyolország legjobbjai köz tartanak számon - írja a Lonely Planet utazási oldal.

La Graciosa, a nyolcadikForrás: Kevin Eaves/Shutterstock

A sziget a döntéstől függetlenül továbbra is Lanzarote-hoz kötődik majd adminisztratív szinten, de úgy kezelik majd, mint egy önálló kis városnegyedet. Az örömteli változások mellett azonban megfogalmazódott pár aggodalmas gondolat is a helyiekben. Nagyjából ugyanaz, mint minden eddig elzártabb területnél: mi lesz akkor, ha 25 000 turistából egyszer csak kétszer annyi lesz. Hiszen La Graciosa-nak nincsen se reptere, sem pedig rendesen kiépített autóútjai – a bicikli az elsődleges közlekedési eszköz.

Csak egy tengerszoros választja el Lanzarote szigetétőlForrás: anyaivanova/Shutterstock

La Graciosa egyébként Lanzarote szigetétől északra található az El Río tengerszoros túloldalán. Két városkája van, a La Caleta del Sebo és a Casas de Pedro Barba, a legtöbben itt is biciklivel közlekednek. De a szigeten gyalogtúrákra is lehet menni – a legszebb helyekhez kiépített túrautak vezetnek, ezeket azonban mindig követni kell, nehogy kárt tegyünk az amúgy érintetlen természeti környezetben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek