Adománykérő kampányt indított a Szabadság-szobor

Na nem magának, hanem a hatalmas modern múzeumnak, ami mellette épül. És nem is ő kérte, hanem a Statue of Liberty-Ellis Island Alapítvány, akik a For Lady Liberty (A Szabadság hölgyének tiszteletére) kampány keretében 50 000 dollárt szeretne összegyűjteni.

A múzeum építése egy évvel ezelőtt kezdődött, az alapítvány pedig most arra kéri az amerikai lakosokat, hogy segítsenek összegyűjteni 50 000 dollárt a projekt befejezéséhez. A vállalkozás nem megy annyira rosszul, hiszen a kampány elindítása óta már összejött 16 000 dollár. Az alapítvány ajánlott adományösszege 18 dollár és 86 cent, mely a szobor eredeti leleplezésének időpontját jelöli - írja cikkében a Travel and Leisure.

New York szabadság-szoborForrás: pixabay.com / Free-Photos

Az új múzeum megnyitását 2019 májusára tervezik a Liberty-szigeten. Az állandó tárlat témája természetesen a Szabadság-szobor története lesz; hogy hogyan vált nemzeti emlékműből világméretű ikonná, és mit is jelent pontosan az embereknek maga a szobor által képviselt szabadság. A múzeumban megtekinthető lesz a szobor eredeti fáklyája, illetve a francia-amerikai származású Anh Duong alkotása, a Liberty Star dombormű, amit 50 faragott csillag díszít és magában foglalja az alapítócsillagot is.

New York szabadság-szoborForrás: pixabay.com / Free-Photos

Az alapítvány egyébként bevet mindent, ami ahhoz kell, hogy összegyűljön a kívánt összeg: aktívan használja a közösségi médiát, matricákat, kitűzőket és pólókat osztogat, valamint meghívókat is felajánl a nyitó gálára és a szalagátvágásra 2019-re.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek