Tömeg várható: elképesztő intézkedésekkel él Velence a turisták miatt

Közeledik az évnek az a napja, amikor várhatóan a legtöbben látogatnak Velencébe, és a városvezetés, mely jó ideje töri már a fejét, hogy hogyan tudná visszaszorítani a tömegturizmust, most ki is eszelt egy enyhén szólva is megkérdőjelezhető megoldást a várható tömeg kezelésére.

A május 28. és június 1. közötti hétvégére ugyanis az a terv, hogy teljesen elkülönítik egymástól a turistákat és a helyieket – írja az Independent. Luigi Brunaro polgármester azt reméli ettől, hogy ettől a közbiztonság és az életminőség is javul majd.

A turisták áramlását a hagyományosan népszerű útvonalakon nem engedélyezik, egyes területek pedig kizárólag azoknak lesznek fenntartva, akiknek van Venezia Unica kártyájuk. A turisták így arra kényszerülnek majd, hogy a várva várt látványosságokat a város labirintusszerű utcácskáin keresztül közelítsék meg.

Vannak ilyen napok is VelencébenForrás: Shutterstock

Az erre vonatkozó határozatot egy rendkívül zsúfolt húsvéti hétvége után hozta meg a városvezetés. A fenti hétvégén 200 ezer turistát várnak Velencébe, akik mellett a helyiek száma (50 ezer) szinte eltörpül. Egyes szakértők szerint elméletben jó a fenti megoldás, a gyakorlatban viszont az a helyzet, hogy a helyiek, illetve akik jól ismerik Velencét, úgyis hátsó mellékutakon jutnak el általában céljukhoz, és kerülik a turisták által kedvelt útvonalakat, és arra számítanak, hogy a jó szándék ellenére a polgármester elképzelése csak további káoszhoz vezet. 

Az intézkedés része az is, hogy az egynapos kirándulásra érkező hajók sem állhatnak meg majd a központban található Riva degli Schiavoni kikötőben, a Szent Márk térnél, hanem a távolabbi Fondamente Nuove kikötőben szállhatnak csak ki az utasok. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek