Kétszázzal hasít az új világrekorder kötélpálya

A drótkötélpályák szerelmesei nyilván tisztában vannak vele, hogy a világ leggyorsabb kötélpályája Wales-ben található – és ezt azért mondjuk jelen időben, mert az új rekordert ugyanitt állították fel: az előző mellett.

Sokféle izgalmas csúszópályáról adtunk már hírt: a nemrégiben Dubajban megnyílt szintén rekorder, ez ugyanis a leghosszabb drótkötélpálya a világon. Wales-ben azonban a sebességre hajtanak, és a korábbi százhatvan kilométeres óránkénti sebességet valószínűleg már unták a törzsutasok, akik gyakran jártak erre, így most felhúztak mellette egy másikat, ami felülmúlja. 

Ezen már talán a legfinnyásabbak sem húzzák a szájukat: a Velocity 2-n kétszáz kilométeres óránkénti sebességgel száguldhatnak – írja a Travel and Leisure. Ami a gyorsulást illeti, nulláról a száz kilométeres óránkénti sebességet 10 másodperc alatt érik el a kalandvágyók. Az új fejlesztés egyben Európa leghosszabb drótkötélpályája is lett. Az új csúcssebességet a pálya szögének meredekebbre, húsz fokra állításával érték el a tervezők.

Az összehasonlítás végett íme még egy adat: az óránkénti sebesség pontosan öt kilométerrel több, mint ejtőernyőzés során, szabadesés közben. A résztvevők a Velocity 2-én a Penrhyn kőbánya felett százötven méter magasságban döngetnek. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek