Bécs kilencedszerre is a legélhetőbb város

2018-ban is Bécs a világ legélhetőbb városa. Az osztrák főváros immáron kilencedik alkalommal került a Mercer előkelő listájának élére.

 

Sehol máshol nem olyan jó élni, mint az osztrák fővárosban – erre a következtetésre jutott újra a Mercer nemzetközi tanácsadócég. A felmérés a világ összesen 231 városának életminőségét vizsgálta 39 kritérium alapján, köztük az oktatás, a kultúra, a közlekedés, a közbiztonság, a lakáspiac és az egészségügy helyzetét, a politikai stabilitást, a környezet védelmét. A tanácsadócég honlapja Bécsben leginkább a közbiztonságot, a jól kiépített közösségi közlekedési rendszert, a kulturális intézményeket és a számos szabadidős programlehetőséget emelte ki, mint követendő példát.

Bécsnek ilyen modern oldala is vanForrás: Flickr.com

Budapest a lista 76. helyén található, közvetlenül Ljubljana és Abu Dhabi között, megelőzve Pozsonyt, Varsót, Zágrábot és Bukarestet.

Hogy mi miért ajánljuk Bécset?
Ha nem is költözik ide, de tavasszal bőven akad majd látnivaló egy hosszú hétvégére. Főleg a művészetek rajongóinak kedveznek az elkövetkező hónapok, hiszen a Osztrák Nemzeti Könyvtár fennállásának 650. évfordulóját nyitott napokkal és eredeti Mozart-kéziratokkal ünnepli, az Albertinában az osztrák akvarellfestmények legjobbjait állítjík ki, szerte a városban pedig egész évben ünneplik az immár százéves szecessziót. Ha ez még nem győzte meg, akkor ezekért utazzon 2018-ban Ausztriába.


A nemzetközi tanácsadócég felmérése 98 százalékban független intézmények és hivatalok adatai alapján készül, a maradék 2 százalékot a városban élő külföldiek véleménye teszi ki a szavazásnál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek