Ide mennének a legtöbben nászútra 2018-ban

Ma már a nászút megtervezése legalább akkora figyelmet kap, mint az esküvőé, sőt, vannak, akik a kettőt össze is kötik egymással. Akik nem a kubai tengerparton házasodnak, hanem családjuk és barátaik körében, azok is szívesen nézik a távoli tájakat, hogy legalább a mézeshetek ne a megszokott környezetben teljenek. A Pinterest közzétette, mely úti célok hozzák lázba a legtöbb párt.

Már 2016-ban napvilágot látott a hír, miszerint az esküvőt tervező párok 36 százaléka szívesen húzza rövidebbre a nadrágszíjat az esküvői költségek terén, ha a maradékból messzebbre vagy szebb helyre utazhat nászút gyanánt – írja a Lonely Planet News. 

Svájc nyugis, és úgy tűnik, a mézesheteken erre van igényForrás: Atibordee.K

A Pinterest alkalmazás lényege, hogy afféle virtuális táblákra tűzhetjük fel azokat az információkat, helyeket, recepteket és sok más érdekességet, amit az interneten találunk, és szeretnénk a jövőre is megőrizni. Ennek megfelelően sok-sok olyan tábla létezik, melyen a párok a potenciális úti célokat gyűjtik a nászútra. Ez alapján állította össze a Pinterest a toplistát, és a jelentésből kiderül, hogy nagyon sokszínű a paletta, ahová a párok elvágyódnak.

A jelentésből az derül ki, hogy a legtöbb pár Svájcba tervezi 2018-as nászútját – hihetetlen, de az ország tavalyi eredményéhez képest az idén 856 (nem írtuk el!) százalékkal többen szemelték ki e csendes alpesi országot mézesheteik színhelyéül. Szintén sokat ugrott előre a listán az afrikai szafari, a harmadik helyen pedig a mindig népszerű Bali áll. 

Jól jönnek a közös, túrázós kalandok is: erre Afrikánál talán nincs is jobb helyForrás: Flickr.com

Svájc népszerűsége egyébként nem csupán a nászutakra korlátozódik, hiszen az ENSZ szerint ez a világ legjobb országa is 2018-ban. A 21 ezer válaszadó részvételével készült felmérésben az életminőséget, üzleti lehetőségeket és a kulturális környezetet is vizsgálták.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek