Ez a szálloda kedvezményt ad, ha nem nyomkodja a mobilját

A modern technológia nem csak a hétköznapokat, de a nyaralást is áthatja. A Wyndham szállodalánc kutatásokat végzett a témában, és megállapította, hogy vészesen sokat használjuk mobiltelefonunkat ahelyett, hogy családunkra figyelnénk, és kikapcsolódnánk.

A felmérés szerint a szülők 54 százaléka nem tud lekattanni a mobiljáról a családi üdülés során, és emiatt a gyerekek 32 százaléka érzi magát mellőzöttnek. A szállodalánc úgy döntött, hogy 2018 februárjának végén elindítja Reconnected (azaz: Újrakapcsolódás) programját, melynek célja, hogy ne zavarja meg semmi az együtt töltött minőségi időt – írja a Travel and Leisure.

A szállodalánc célja, hogy a mostani gyerekek is olyan élményekkel térjenek haza a vakációról, mint az idősebb generációkForrás: Shutterstock

Az USA-szerte több szállodában is öt százalék kedvezményt adnak, ha a szülők lemondanak mobiljukról a vakáció idejére. Ehhez egy kis széfet kapnak, melynek időzítője csak egy meghatározott időpontban nyitja ki az ajtót, így semmilyen módon nem nyúlhatnak a készülékhez, amikor kedvük tartja. Az akció február 23. és szeptember 3. között lesz érvényes.

Alig akad, aki ne szerette volna a takaróból eszkábált bunkert gyerekkorábanForrás: Flickr.com

A projekt az „analóg gyerekkort" igyekszik visszaidézni: aki a Reconnected csomagot választja, takarókból épített bunkert is kap a családi szobába, valamint egy Instax fényképezőgépet. Ezenkívül egy olyan esti „bunkermenüt" is összeállítottak, melyet a szobaszerviz akkor visz ki, amikor a családtagok összebújva olvassák az esti mesét a bunkerban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek