Sörrajongó? Ide utazzon 2018-ban

Aki nem szereti a sört, még az is tud kapásból legalább egy-két helyet, ahová pusztán a folyékony kenyér miatt is érdemes elutazni: ilyen például a Guinness sörgyár Dublinban, vagy a mindenki számára ismert Oktoberfest. A rajongók viszont ennél komolyabban veszik a kérdést: íme a tízes toplista 2018-ra.

A VinePair nevű webhely olyan utazókat köt össze, akiket a világ ivási szokásai érdekelnek, úgyhogy itt aztán mindenről szó esik, ami alkohol és érdekes, Dél-Amerika apró sörfőzdéitől Ázsia titkos sörkultúrájáig – írja a Lonely Planet News. Az általa készített lista első helyén az USA-beli, Virginia államban található Richmond város, ahol az elmúlt tíz évben nem kevesebb, mint tíz sörfőzde nyílt. Az úti cél vonzerejét tovább növeli, hogy több manufaktúra is díjakat nyert, ráadásul a sörfőzdéket egy sörösvényre fűzték fel, hogy megkönnyítsék a rajongók dolgát.

Egy népszerű richmondi kocsmában összesen 99 sörcsap vanForrás: Flickr.com

A top tízben tovább hat amerikai város kapott helyet: ki hitte volna, hogy New York sok egyéb mellett izgalmas sörkultúrával is rendelkezik? Chicago, a világ legszórakoztatóbb városa természetesen nem maradhatott le a listáról, a harmadik helyet szerezte meg, a negyedik pedig a Wisconsin állambeli Madison lett.

Bármilyen hihetetlen, Pekingben és Rio de Janeiróban is akadnak gyártók, akik komolyan veszik sörküldetésüket, Szöul pedig "kézműves-sörutcájával" hódít. A Kentucky állambeli Louisville kézműves sörtermelése húsz százalékkal emelkedett 2017-ben, és további 12 sörfőzde nyitását tervezik. Az Idaho állambeli Boise-ban olyan manufaktúra nyílik épp, mely százezer hordós éves kapacitásával fogja lenyűgözni a sörrajongókat. A teljes listát a legizgalmasabb sörös fejlesztésekről itt találja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek