Finnország csak nőknek fenntartott szigete wellness resorttá alakul

Ha szívesebben tölti a szabadságát nők között, vagy egyszerűen szívesen töltődne fel női energiával, a megoldás az a sziget a finn partok mentén, ahová férfi egyáltalán nem teheti be a lábát. Ráadásul most alakítják át wellness resorttá.

A SuperShe (kb. „szupernő") sziget az azonos nevű blogot vezető hölgy, Kristina Roth agyszüleménye – írja a Lonely Planet. Úgy nyilatkozott, hogy az ötletet saját vakációiból merítette, megfigyelte ugyanis, hogy a nők nem tudnak rendesen kikapcsolni, ha férfiak is vannak a közelben, ezért olyan helyet szeretett volna létrehozni, ahol teljesen önmaguk lehetnek.

Könnyed nyaralásokra számítson, aki idetévedForrás: Flickr.com

A resorton jelenleg is zajlanak a munkálatok. A pompás erdei környezetben a hölgyvendégek néhány napot vagy akár hetet is eltölthetnek majd egyhuzamban, és a legjobb az egészben, hogy a sziget csupán másfél órányira található Helsinkitől. Valamelyest vicces az egészben, hogy az alapítónak a saját párja, egy finn férfi hívta fel a figyelmét arra, hogy a sziget eladó.

A szigetre azért nem mehet csak úgy, akárki. Egyelőre két megoldás közül próbál dönteni a tulajdonos: az egyik szerint a jelentkezőknek exkluzív tagságot kell szerezniük, melynek során vele is Skype-elbeszélgetésen vennének részt. A másik, hogy a klubok hagyományos mintájára egy meglévő tagnak kell ajánlania az új tagot. 

A resort a tervek szerint all-inclusive alapon működik majd, egy hét ára pedig igencsak borsos, nagyjából 3500 dollár (890 ezer forint) lesz. Ennek ellenére a tulajdonos közölte: nem célja "elitista" közeget létrehozni.

Egyelőre csupán Roth és barátnői próbálták ki a szigetet, mely várhatóan 2018 nyarán fogadja első valódi vendégeit.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek