Ha a nyaralás a Földön már klisé: legyen űrturista!

A világűr az a hely, ahová még a legelvakultabb utazásmániások is csak elvétve jutnak el. A kalandkeresőknek azonban a kozmosz utáni második legjobb élményben lehet részük mostantól Floridában, a Kennedy Űrközpontban.

Az orlandói űrközpontban mostantól megtudhatja, milyen lenne az élet legközelebbi bolygószomszédunkon, a Marson. A résztvevők a 2015-ös sikerfilm, a Mentőexpedíció történetét élhetik újra egy szimulált utazás képében, melynek során megtanulhatják azt is, hogyan élhetnek túl ezen a zord vidéken. Az új 1-es marsi bázison kezdő asztronautákként élhetnek, alapvető kutatási feladatokat végeznek el és kísérleteket folytatnak – írja a Lonely Planet News.

Az Atlantis űrhajó a Kennedy Űrközpontban, FloridábanForrás: Flickr.com

A feladatok között van többek között napelemek megjavítása, hogy helyreálljon az áramellátás a marsi bázison, illetve munka egy botanikai laborban, mely megpróbálja marsi élethez szoktatni a földi növényeket. Az ötletgazdák szerint olyat kínálnak ezzel a programmal, melyről az emberek többsége azt hittem, soha életében hozzá sem szagolhat majd.

Nem csupán a marsi életből kaphatnak ízelítőt az érdeklődők, de kipróbálhatják az űrhajósképzési élménycsomagot is. A szimuláció során többek között a Marsra való megérkezésből és annak felszínén történő autóvezetésből kapnak ízelítőt. A Kennedy Űrközpont új attrakciói normál látogatás esetén egy óráig élvezhetők, de aki ennél többre vágyik, két-, három- vagy ötnapos programra is befizethet. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek