Az első képek Svédország különleges úszó szállodájáról

Ha a rögvalóságtól minél messzebbre szeretne rugaszkodni a pihenése alatt, akkor jó, ha tudja, hogy hamarosan olyan úszó szálloda nyílik a svéd Lappföldön, mely a semmi – és egy folyó – közepén lesz majd.

Az ArcticBath egy új hotel Svédországnak azon a részén, amelyet havas fenyők, gazdag állatvilág, első osztályú horgászási lehetőség és az Északi fény fémjeleznek. A szálloda a luxus és a természetközeliség egészen különleges kombinációját kínálja majd, melyet az érintetlen svéd táj ihletett – írja a CNN.

Íme a látványtervForrás: Facebook

Az építészek ars poetica-ja jól látszik magán az építményen: „Nem érdemes máshol már elkészült dolgokat másolni, mert egyszerűen nem lesz érdekes a végeredmény." Ebben az esetben a farönkök szállításának svéd hagyományaiból merítettek. Itt ugyanis a farönköket még a 20. században is leúsztatták a folyón. Az egyik építész erre pontosan emlékszik gyermekkorából. Az eredményül kapott körkörös építmény az emberkéz és a természet alkotta hatások különleges egyvelege.

Innét lesz csak jó nézni a csillagos eget, avagy az Északi fénytForrás: Facebook

A szállodában hat, egyenként 25 négyzetméteres hotelszoba kapott helyet, ezenkívül szaunát, hideg csobbanót, spa kezelési szobákat, éttermet, bárt és egy központi, nyitott medencét alakítottak ki. Utóbbiból kivételes kilátás nyílik majd az égboltra.

Télen a szálloda jégbe fagy majd, nyáron pedig lebeg a folyón. A nyitás 2018 második felében várható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek