Meghalt egy magyar turista Thaiföldön, miután a svédasztalos vacsorán rosszul lett

A Bors információi szerint súlyos ételmérgezésbe halt bele egy magyar turista, miután svédasztalos vacsoráját elfogyasztotta a thaiföldi üdülőparadicsom, Pattaya egyik luxusszállójában. A férfi négy barátjával vacsorázott a hotelben, amely után mindannyian rosszul lettek. Az ötfős társaság egyik tagját többször újra kellett éleszteni, kórházba szállították, de nem sokkal utána meghalt.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Sajtó Főosztálya a lapnak küldött közleményében megerősítette, hogy a halál oka feltehetően ételmérgezés vagy ételallergia miatt bekövetkezett szívlelállás. A társaság megfigyelésre kórházba szállított többi tagját már kiengedték. A külügy azt is hozzátette, hogy egy szervezett utazás keretében több magyar is abban a szállodában tartózkodott, és sokan közülük szintén megbetegedtek a péntek esti vacsorát követően.

Az csak a boncolás után derülhet ki, hogy a turista halálát ételallergia vagy ételmérgezés okozta. A boncolási jegyzőkönyv elkészültéig és a szakvélemény kiállításáig a holttest Bangkokban marad.

A Thaiföld hátizsákkal zárt Facebook-csoportban a kommentelők arról írnak, hogy az ételmérgezéses eset a Jomtien Beach hotelben történhetett.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek