Ismét korcsolyázni hív a Bécsi Jégálom

Január 19-én újra megnyitja kapuit a Bécsi Jégálom (Wiener Eistraum) a Városháza és a Burgtheater előtti téren. A számos gasztronómiai élménnyel is bővített program idén azonban nem csak a téli sportok kedvelőinek fog kedvezni: február 11-től az igazi futballrajongók a Városházán kiállított 2018-as oroszországi FIFA labdarúgó-világbajnokság trófeáját is megtekinthetik majd testközelből.

A jégkorcsolyázásnak igazi hagyománya van Bécsben: idén immár 23. alkalommal nyitja meg kapuit a Bécsi Jégálom a Városháza és a Burgtheater előtti téren. A korcsolya szerelmesei egészen március 4-ig korcsolyázhatnak majd a nyolcezer négyzetméter alapterületen kialakított és parkon átívelő, pompás fényekkel díszített pályákon.

Forrás: Copyrights: © Stadt Wien Marketing

A hivatalos megnyitó napján, január 19-én az ingyenes korcsolyázás mellett, 17.30-18.30-ig az „Andi & Alex" nevű gasztronómiai egység sztárséfje, valamint Bécs városának polgármestere, Michael Häupl és Andreas Mailath-Pokorny városi tanácsos saját kezűleg készített palacsintájával várja a jégkorcsolyázókat. Aki pedig inkább más sós és édes csábításnak engedne, azoknak a kisebb kulináris standok, mint például a Fin de Clair Austern, Fish & Chips vagy a Grammelknödel kiváló alternatívaként szolgálhatnak. Emellett idén is kialakításra kerül a két szintes, Városháza-panorámával rendelkező Almhütte, ahol egy pohár forralt bor mellett melegedhetünk fel.

bécs jégálom jégpályaForrás: Copyrights: © Stadt Wien Marketing

A megnyitó napját követően, január 20-tól a kezdő korcsolyázók munkanapokon 9 és 16 óra között, hétvégén pedig egész nap ingyenesen gyakorolhatnak az 550 négyzetméteres pályán. 17 órától 22 óráig azonban a profi jégkorcsolyázóké és a curling kedvelőié az egész terep.

Az idei év különlegessége még, hogy a szervezők nem csak a téli sportok kedvelőit várják. Az igazi futballrajongók már télen ráhangolódhatnak a nyáron megrendezésre kerülő oroszországi FIFA labdarúgó-világbajnokságra: oroszországi körútját követően február 11-én érkezik Bécsbe a világbajnokság eredeti nyertes trófeája és a sportágról szóló vándorkiállítás, melyet Európában elsőként az Bécsi Városházán lehet majd tesközelből megtekinteni.

További információk elérhetők a Wiener Eistraum honlapján.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek