Japánban az utasok 15 órára rekedtek vonaton hóvihar miatt

Hóvihar miatt több mint négyszázan egy zsúfolt, helyi járatú vonaton rekedtek Japánban csütörtök este. A szerelvény csak 15 órányi veszteglés után tudta folytatni útját.

Mivel sokaknak nem jutott ülőhely, az egyik utas annyira rosszul lett az ácsorgásban, hogy kórházba kellett szállítani. A vonat foglyai idővel turnusokban váltották egymást az ülőhelyeken. A szerelvény mindössze négy kocsiból állt, melyekben a fűtés és a világítás megfelelően működött, ám összesen egyetlen vécén kellett osztozniuk a rászorulóknak. A vasúttársaság péntek hajnalra enni- és innivalót juttatott el az utasoknak.

Nem csak Fuji: a japán Alpok vonulatai télenForrás: Flickr.com

Amikorra végre eltakarították a 77 centiméter vastag hótakarót annyira a vágányról, hogy a vonat ismét el tudott indulni, az utasok több mint fele már nem volt rajta: családtagjaik értük jöttek autókkal.

Mint korábban hírt adtunk róla, az Egyesült Államokban is hatalmas gondokat okoz a havazás, több ezer repülőjáratot töröltek, és a megpróbáltatásoknak a meteorológusok szerint még nincs vége. Kínában a szél emelt húszméteres jégfalat egy tavon, Ugyanekkor Svájcban, Zermatt városában tizenháromezren rekedtek a hatalmas havazás miatt. Bezzeg ahol nyár van, ott meg az a baj: Ausztráliában az embertelen hőséget csak klimatizált helyeken lehet elviselni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek