Tokió elképesztő ingyenes attrakciója

Japánról tudjuk, hogy rendkívül sokarcú ország, ahová nem csak a cseresznyevirágzás miatt érdemes menni. Most egy olyan attrakcióval rukkolt elő, ami főleg a szuperóvatosak kedvence lesz: földrengés-szimulátort próbálhatnak ki a városban.

Japánban akadnak izgalmas látnivalók, mi legalább tízet tudunk, amit nem érdemes kihagyni, ráadásul a sort most megtoldották még eggyel: kipróbálhatjuk magunkat, hogyan viselkednénk egy földrengésben, és hogy egyáltalán, milyen érzés is az, amikor megmozdul a lábunk alatt a föld – írja a CNN.

A földrengés-szimulátor az Ikebukuro Bosai-kan tűzoltóállomás negyedik emeletén található. Teljes mértékben nyitva áll a látogatók előtt, akik ingyenesen borzonghatnak. Ez mind semmi, mert a helyieknek kötelező is részt venni itt fejtágításon arra az esetre, ha megmozdulna a föld – ami Japánban, ahol már nem olvadó fagyi is kapható, nem olyan ritka jelenség.

A szimulátorban megtapasztalt rengés erőssége a Richter-skála szerint 6,2-es. Tekintve, hogy a világban szerte minden évben ötvenezerszer reng a föld, bárkinek hasznára válhat, amit itt vészhelyzet esetére megtanul. Japánban az első nagyobb rengést 684-ben jegyezték fel, a 2011-es Tohuku rengés pedig 9-es erősségű volt, és közel 16 ezer ember halálát okozta.

A szimulátorban kedd és a hétvége kivételével minden nap félóránként indul a program. Emellett természetesen videókat is láthatnak az érdeklődők nagyobb földrengésekről, ami pedig felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt kedvence: a haboltós szoba. Itt az alapvető tűzoltási tudnivalók kurzus keretében egy haboltóval sprézhetnek kedvükre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek