Az igazi Grand Budapest Hotel városa lett Európa legjobb filmforgatási helyszíne

Az igazi Grand Budapest Hotel városa lett Európa legjobb filmforgatási helyszíne

 Európa mindig is trendi helyszínnek számított a filmrendezők körében, elég csupán a Rómában forgatott Dolce Vita-ra, vagy a dubrovniki Robin Hood-ra és Trónok harcára gondolnunk. Néhány nappal ezelőtt kiosztottak egy új díjat, mégpedig a Legjobb Európai Filmforgatási Helyszín díját, és egy német városra esett a választás – írja a Condé Nast Traveler.

Görlitz városa tíz népszerű forgatási helyszínt utasított maga mögé, melyek között a városokon (pl. Bécs) kívül szigetek és különálló épületek is voltak, mint Rómában a Caracalla fürdői.

A vasútállomás épülete Görlitz-benFotó: Hans-Jürgen / Flickr.com

 

És hogy mitől olyan népszerű Németország legkeletibb városa? Itt forgatta 2014-ben Wes Anderson a Grand Budapest Hotel jó részét, és a filmben felbukkannak olyan ikonikus épületek, mint a Stadthalle koncertterem, a Freisebad fürdőház, és a görlitz-i art nouveau áruház. A kisváros ismerős lehet továbbá 80 nap alatt a föld körül 2004-es változatából, ahol Párizs dublőre volt, Tarantino 2009-es Becstelen Brigantyk című filmében a háború sújtotta Szicíliát helyettesítette. Itt forgatták többek között még a 2014-es Műkincsvadászokat és 2013-es Könyvtolvajt is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek