Ezen a héten érdemes spontán Tokióba repülni

Ezen a héten érdemes spontán Tokióba repülni

 

 

 A kőhidakkal, apró tavakkal, moha borította ösvényekkel, kőlámpásokkal és nagy gondossággal nevelt miniatűr bonszai fákkal ékesített kertek rendben tartása nagy terhet ró a helyi kertészekre. Ezért nagykövetségek kérték Tokiótól, hogy segítsen a kertek helyreállításában - írja a BBC.com.

Az ínycsiklandó csokis ramenFotó: Guilhem Vellut / Flickr.com

 A 11 napos rendezvényen Japán összesen harminchat ramen árusa mutatkozhat be. A Komazawa olimpiai parkban rendezett show a ramenek helyi változataira összpontosít: a tokiói változat például dashi-val, azaz bonito pelyhekkel és tengeri hínárral készült alaplével készül, míg a sapporói árus lószőrű rákkal készíti a saját misó-ramen verzióját. Korábban már írtunk arról, hogy Japánban a szerelmesek csokis ramennel ünnepelhetik a Valentin-napot.

Lévén nemzetközi, nem csak japán mesterek ramenkreációit kóstolhatják a rajongók, hanem többek között Hawaii legnépszerűbb, sűrű marhahúsleves-alapú ramenjét is.

A belépés ingyenes, egy tál ramen 850 jenbe kerül (nagyjából 2000 forintba). Ha pedig tele a has, karaokéval szórakozhat a nagyérdemű.

Kedvet kapott? Íme öt tippünk, hogy ne menjen rá a gatyája egy japán útra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek