Különleges resort nyílt a Bahamákon

  Különleges resort nyílt a Bahamákon.

  Igazi trend lett az utóbbi években, hogy egyes szállodák vagy resortok bizonyos célcsoportokra összpontosítanak, például csak párokat engednek be, gyermekeket nem. Egy, a Bahamákon található hotel olyan vendégeket vár, akik jelentős túlsúlyuk miatt nem szívesen mennek nyaralni átlagos szállodába – írja az Independent.

  Fotó: Mark Rigler / Flickr.com

  Az egyszerűen csak The Resort nevet viselő szálláshely két éve nyitott az Eleuthera-szigeten, és első ránézésre hétköznapi hotelnek tűnik, pedig nem így van: kifejezetten úgy tervezték meg, hogy az átlagosnál nagyobb súlyú vendégek jól érezzék itt magukat. Elsősorban azok, akik 190 kilogrammnál is többet nyomnak.

  Itt minden egyedileg készült: az ajtókeretek a szokásosnál szélesebbek, a székek erősebb kivitelben készültek, az ágyakat öt centiméter széles vasrudakkal erősítették meg, az egy méter szélességű napozóágyak pedig akár 254 kilogramm terhelés is elviselnek.

  A svédasztalos büfé választéka is előnyben részesíti a nagyobb étvágyat. James King, a tulajdonos csak így hívja: a „Szentély", majd hozzáteszi: az ő szállodája olyan hely, ahol a túlsúlyos vendég is jól érezheti magát, nem kell tartania attól, hogy ítélkezés tárgyává válik.

  Szupererős napágyak a The Resort-banFotó: The Resort / Facebook

  A tulajdonos azt is elmondta az Independentnek, hogy immár 14 éve foglalkoztatta a resort létrehozásának gondolata. Amikor egy grenadai szálloda igazgatója volt, szemtanúja volt, amikor egy vendég alatt leszakadt a napozóágy – ráadásul a szállodai irányelvek értelmében az illetőnek 150 dollár kártérítést kellett fizetnie a tönkretett nyugágyért.

  A The Resort azonban nem csak a dőzsölős vakációról szól: csoportterápiát is kínál, valamint olyan tevékenységeket, amelyek „arra kényszerítik a vendégeket, hogy újraértékeljék a saját testükről alkotott képet."

  Az intimitás tökéletesen garantált: a szálloda saját strandja 8 kilométer hosszú, és maga a hotel is kizárólag legfeljebb 24 főig fogad csoportokat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!