A világ kultúráinak megismeréséért újra elég Bécsig menni

  A világ kultúráinak megismeréséért újra elég Bécsig menni

  Nagyszabású átalakítási munkálatok után október 25-én végre újra megnyitja kapuit a bécsi Világmúzeum (Weltmuseum Wien), a régi Néprajzi Múzeum (Museum für Völkerkunde). A három évig tartó átépítés után 14 megújult teremben ismerheti meg a közönség a világ kultúráit. A grandiózus megnyitóra a bécsi Heldenplatzon felépített szabadtéri színpadon kerül sor, az új tárlatokat pedig a megnyitó után, valamint az azt követő első napon ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők.

  Fotó: Copyrights: KHM-Museumsverband

  Bár a névváltozás már 2013-ban megtörtént, a bécsi Világmúzeum átalakítási munkálatai csak 2014 végén kezdődtek meg. A cél az volt, hogy új nevéhez híven egy kultúrákat és történelmet átölelő tárlat mutassa be Ausztria és a világ más kultúráinak összekapcsolódását.

  A három évig tartó felújítás után az érdeklődők 2017. október 25-től tizennégy megújult teremben, kétezer-ötszáz négyzetméteren ismerhetik meg a tárlat kibővített gyűjteményét. Az állandó kiállítás több mint háromezer műtárgy és rengeteg fotográfia segítségével kalauzolja az érdeklődőket a távoli kultúrák világaiban. Az új koncepció alapján összeállított gyűjtemény Ausztria és a világ kapcsolatába is betekintést nyújt. A tárlat darabjai között olyan híres régiségeket csodálhatnak meg az érdeklődők, mint a penacho, egy tollból készült ómexikói indián fejdísz, vagy Johann Natterer brazil expedíciója során talált tárgyak. További ezernégyszáz négyzetméteren pedig időszakos kiállításokon keresztül ismerhetik meg az osztrák népművészetet.

  Fotó: Copyrights: KHM-Museumsverband

  A szerdai nagyszabású megnyitó alkalmából André Heller osztrák akcióművész a bécsi Heldenplatzot egy estére a világ legkülönbözőbb kultúráinak olvasztótégelyévé varázsolja. A múzeum előtti szabadtéri színpadon mongol, ausztrál, bosnyák, indiai, mexikói, svájci és természetesen osztrák produkciókat láthat majd a közönség. A tolerancia jegyében megrendezett ünnepséget követően hajnali 1-ig, illetve október 26-án 13 és 21 óra között ingyen lesz látogatható a régi-új múzeum tárlata.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!