Kikerülhet a Taj Mahal a turisztikai attrakciók listájáról Indiában

Kikerülhet a Taj Mahal a turisztikai attrakciók listájáról Indiában.

 

 A világ egyik csodájaként számon tartott Taj Mahal kikerült az észak-indiai állam, Uttar Pradesh hivatalos turisztikai kiadványából, mely a terület főbb turista attrakcióit hivatott bemutatni. A döntés sokaknál kiverte a biztosítékot - írja a Turizmus Online.

A több mint négyszáz éves építmény India leglátogatottabb turisztikai attrakciója, évente több mint hétmillió turista keresi fel; 1983-ban került fel az UNESCO világörökségi listájára is.

Yogi Adityanath, Uttar Pradesh minisztere szerint az épületegyüttes egyáltalán nem szimbolizálja az indiai kultúrát, mégis ez vált az ország jelképévé - úgy gondolja, ezen most változtatni kell. A "Uttar Pradesh Turizmusa – határtalan lehetőségek" című, harminckét oldalas turisztikai kiadvány a jelenlegi és jövőbeli idegenforgalmi attrakciókat kívánja bemutatni, szerepel benne többek között Górakhnáth temploma is.

Fotó: Tiberio Frascari / Flickr

Az új kiadvány nagy port kavart az államban, sokan szentségtelenségnek tartják a mauzóleum kihagyását. A kongresszusi párt szóvivője, Abhishek Manu Singhvi szerint India turizmusát nem lehet elképzelni a Taj Mahal nélkül. Ha ez valóban egy turisztikai kiadvány, és kizárja a világ hét csodájának az egyikét, az súlyos hiba - mondja.

Indiai turisztikai szakemberek szerint a döntésnek mélyebb oka is van, mégpedig az, hogy nagyon megromlott a közbiztonság Agra városában, ezért egyre nehezebb a turisták biztonságát garantálni. Agra bejövő turizmusa egyébként is nagyon erős, mert az Arany Háromszög útvonalon található, de a helyiek inkább a biztonságosabb délibb államokat preferálják, mint Goa vagy Delhi.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek