Amerikai turisták okoztak döbbenetet Izlandon



Egy dolog biztos: az amerikai turisták megítélése nem éppen a legjobb a szerte a világban. Egy anya-lánya párosnak azonban mégis sikerült rácáfolnia a negatív sztereotípiákra – írja a Condé Nast Traveler.

A Reynisfjara fekete homokja

Fotó: Ronald Woan / Flickr.com



A Virginia államból származó Joanne és Evangelina januárban utaztak Izlandra, hogy megnézzék az északi fényt és a híres, fekete homokkal borított Reynisfjara strandot. Annyira lenyűgözte őket a vulkáni tengerpart látványa, hogy szuvenírként magukkal vittek innét egy kis homokot és néhány követ, hogy hazatérve a 11 éves Evangelina megmutathassa ezeket az osztálytársainak. A helyzet azonban az, hogy ilyet tenni tilos, és amikor ezt megtudták, azonnal összecsomagolták izlandi emlékeiket, és sűrű bocsánatkérések közepette postázták az Izlandi Turisztikai Hivatalnak.

Az anyuka a következőket írta levelében: „Kedves Izlandi Turisztikai Hivatal! Idén januárban a lányommal ellátogattunk Önökhöz, hogy megnézzük az északi fényt. Az utazás csodálatos volt, és teljesen beleszerettünk Izlandba!

A Feketehomokos Strand annyira lenyűgözött minket, hogy egy kis homokot és követ haza is vittünk onnét, hogy a lányom megmutathassa az osztálytársainak. Csak később tudtuk meg, hogy a strandokról és más természeti környezetből tilos bármit is elvinni. NAGYON sajnáljuk a történteket."

Úgy tűnik, az Izlandi Turisztikai Hivatal elfogadta a bocsánatkérést, mert a levél első oldalát és a visszaküldött utazási emlékeket kiposztolta közösségi oldalára.

Így postázták vissza a szuvenírt

Fotó: Ferðamálastofa / Icelandic Tourist Board / Facebook



Izland szépsége legendás, így nem is csoda, hogy az anyukát és kislányát is lenyűgözte. Egyértelműen egyike azoknak a helyeknek, amiért annak is érdemes túrabakancsot húznia, aki csak egyszer hajlandó erre az életben. A világ legbékésebb országában többek között pompás vízesések között bóklászhatunk. Ha kedvet kapott hozzá, eláruljuk, milyen Izlandon túrázni a főszezon után – történetesen éppen ősszel!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek