Luxusszállóvá alakították a Titanic szülőhelyét

  Luxusszállóvá alakították a Titanic szülőhelyét

  Hajdani pompájához méltó emléket állítottak a Titanicnak. A híres óceánjárót megálmodó mérnökirodák helyén ugyanis luxusszálloda nyílt az észak-írországi Belfastban, potom tízmilliárd forintból - írja az AFP.

  Az egyik volt mérnöki iroda csarnokaFotó: Titanic Belfast / Flickr

  Az átalakítás két évig tartott, a költségek 28 millió angol fontra rúgnak. A grandiózus épület ebben a hónapban nyitotta meg kapuit az egykori Harland & Wolff irodák helyén, ahol annak idején mérnökök illetve hajóépítő mesterek tucatjai készítették el az óceánjárók - nem kevesebb, mint 1700 hajó - rajzait.

  A Titanic Hotel Belfastban ennek megfelelően egy kiállítótér is helyet kapott, ahol a legendás luxushajó sorsát elevenítik fel. Sőt, a vendégek magukba szívhatják a történelem hangulatát annak a telefonközpontnak a megismerésével, amelyen keresztül annak idején az első vészjelzés érkezett a Titanicról a jéghegynek történő ütközés után.

  A történelmet idéző egyéb helyiségeket is megőrizték az utókornak, mint például a Titanic alkotói által használt társalgó, a vezetőség bejárata, a lobby, valamint a vezető építészek és hajóépítők - köztük Thomas Andrews, Lord William Pirrie illetve Charles Payne - irodái.

  A 119 art deco - inspirálta szoba mindegyike Harland & Wolff műalkotásokkal és egyedi bútorokkal berendezett, finom főhajtás az épület történelme előtt. A szállóvendégeknek ugyanakkor természetesen a kényelemről sem kell lemondaniuk, hisz egy minden igényt kielégítő bár, tágas hall és egy bálterem várja őket.

  Fotó: Titanic Belfast / Flickr

   A szálloda megnyitása alkalmából az egyik mérnöki irodában időszakos kiállítást rendeztek be az épület helyreállításáról, illetve átalakításáról. A hotel történelmi sétát is szervez azoknak a látogatóknak, akik ezt igénylik.

  Az élménynek bizony ára van: a szobaárak 125 fontnál (44 ezer forint) kezdődnek éjszakánként.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!