Egy hónapra bezárják a bangkoki Nagy Palotát

Egy hónapra bezárják a bangkoki Nagy Palotát

 

 

Októberre bezárják a látogatók előtt Thaiföld egyik legnépszerűbb turistacélpontját, a bangkoki Nagy Palotát és a szomszédos Smaragd Buddha templomot a tavaly elhunyt IX. Ráma (Bhumibol Aduljadedzs) király hamvasztási ceremóniájának előkészületei miatt - írja az MTI a thai királyi palota hivatalának közleménye alapján.

A palota és a Wat Phra Keo templomegyüttes egy közel 10 hektáros területen fekszik, a Csao Phraja folyónál.Fotó: Andy Marchand / Wikipedia

 

A Nagy Palota október 1. és 29. között lesz zárva. A néhai uralkodó temetési szertartását október 25. és 29. között tartják egy 78 ezer négyzetméteres komplexumban a palota szomszédságában. A hamvasztási ceremóniát a televízió is közvetíteni fogja.

A 2016 októberében, 88 évesen elhunyt Bhumibol volt a világ rangidős uralkodója, aki kereken 70 évig volt a trón birtokosa. Bhumibolt fia, Maha Vadzsiralongkorn herceg követte a trónon tavaly decemberben, X. Ráma néven, az 1782-ben alapított Csakri dinasztia tizedik uralkodójaként. A thai kormány tavaly októberben egyéves gyászt hirdetett.

Az 1782-ben épült bangkoki Nagy Palotát Ázsia nyolcadik és a világ negyvenedik legnépszerűbb látványosságaként rangsorolta 2016-ban a Travel + Leisure magazin. Évente nyolcmillió turista keresi fel a palotát, ahová tavaly több mint tízmillió thai látogatott el, hogy lerója tiszteletét az elhunyt uralkodó előtt. A palota október 30-án nyitja meg a kapuit ismét a látogatók előtt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek