Megemeltek és odébb toltak egy 135 éves sanghaji templomot

    Megemeltek és odébb toltak egy 135 éves sanghaji templomot

    Harminc méterrel arrébb tolták, illetve egy méterrel megemelték egy 135 éves sanghaji buddhista templom fő helyiségét, hogy több teret biztosítsanak a látogatóknak - írja az MTI.

    A munkálatok szeptember másodikán kezdődtek és vasárnap fejeződtek be. A Mahavira csarnokot egészen pontosan 30,66 méterrel tolták északabbra, és kicsivel több mint egy méterrel emelték meg a templomon belül, a benne lévő buddhista szobrokkal és relikviákkal egyetemben.

    A munkások először cementet pumpáltak a talapzatba, majd speciális síneken csúsztatták arrébb a kétezer tonnás csarnokot. A kisebb, mozgatható tárgyakat becsomagolták, hogy megóvják őket az esetleges sérülésektől. "Az egész művelet precíz kalkuláción, illetve körültekintő analízisen alapult; a legfontosabb az volt, hogy minden egyszerre mozduljon" - mondta a kínai hírügynökségnek Li Yaming, Shanghai első számú építészeti központjának vezető mérnöke.

    A templomot eredetileg Sanghaj egy másik részén építették fel 1882-ben, és csak 1918-ban került a mostani helyére. A főhelyiséget 1918 és 1928 között építették. A vallási kegyhely évente több mint kétmillió látogatót fogad, napi látogatószáma akár a százezret is elérheti.

    Az átalakításokra azért volt szükség, hogy megakadályozzák a tülekedést, illetve azt, hogy a látogatók körében népszerű tömjénégetés tüzet okozzon. Az átadásról videó is készült:

    Szóljon hozzá
    0 hozzászólás
    Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

    Utazzon!
    Az oldalról ajánljuk!