Párizsban már törvényesen pucérkodhat

  Párizsban már törvényesen pucérkodhat

   Nudista részleg nyílt csütörtökön az egyik nagy párizsi közparkban, a főváros keleti részén fekvő Bois de Vincennes-ban, így a meztelenség hívei immár szabadon hódolhatnak a kedvtelésüknek Párizsban is – MTI.

  A Bois de Vincennes Párizs legnagyobb közparkja, mely a város keleti részében található Fotó: Mickaël T / Flickr.comForrás: Travelo

   A 7300 négyzetméteres naturista napozóhelyet a madárles közelében, egy nagy tisztáson alakították ki. Naponta reggel 8-tól este fél 8-ig várja a meztelenkedés híveit, egyelőre október közepéig. A pucérkodást kísérleti jelleggel engedélyezték, „a közterek nyitott szemléletű hasznosítása jegyében".

  A városvezetés hangsúlyozta, hogy az új lehetőséggel való semmiféle visszaélést (kukkolást, magamutogatást) nem tűrnek el, a nudista napozórét körül táblák figyelmeztetik a sétálókat és kocogókat a meztelenség „veszélyére", és mindkét felet arra, hogy tartsák tiszteletben egymás területét, nyugalmát.

  A párizsi naturisták egyesületének szóvivője szerint a francia fővárosban ezreket érdekelhet az új lehetőség, amely „Párizs városának nyitott szellemiségét tükrözi".

  A párizsi közgyűlés tavaly szeptemberben szavazta meg a zöldpárti javaslatot, amely teljesen ingyenes zóna megnyitását irányozta elő a naturisták számára a városban. A meztelenség párizsi hívei eddig csak egy önkormányzati strandon hódolhattak a naturizmusnak, ott is csak a hét három napján.

  Franciaország a világ első számú nudista turisztikai desztinációja a naturistáknak fenntartott 460 intézménnyel, köztük 155 kempinggel és 73 stranddal. Egy naturista egyesület becslése szerint több mint 2,6 millió híve lehet a pucérkodásnak Franciaországban.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!