Kötelekkel tartják vissza a zebrán a szabálytalankodni készülőket Kínában

  Kötelekkel tartják vissza a zebrán a szabálytalankodni készülőket Kínában

  Automatikusan mozgó kötelekkel tartatják be a közlekedési szabályokat a gyalogosokkal Kína Hupej tartományának fővárosában, Vuhanban. A város egy modern városrészének forgalmas kereszteződésében hatalmas ajtókeret áll a zebra teljes szélességében, benne két kötél, melyek alacsonyan vagy magasan feszülnek a lámpa színétől függően - írja az MTI.

   

  Fotó: Sun Xinming / Imaginechina

  Ha piros a lámpa, a kötél lent van, útját állva az átkelni készülő gyalogosoknak. Ahogy zöldre vált, a kötelek felemelkednek, és át lehet menni az úttesten. A készülék felső keretén képernyő látható, rajta felirat hívja fel a közlekedők figyelmét, hogy kövessék a lámpák utasításait.

  Az "okos gyalogosakadályt" februárban állították munkába, előtte rendőrök és önkéntesek tartották a köteleket és fújták a sípokat, hogy visszatartsák a piroson átkelni akaró gyalogosokat - mondta Liu Ping, a városrész közlekedési rendőre. Hozzátette, hogy becsléseik szerint az emberek nagyjából 90 százaléka tartja be a közlekedési szabályokat, az új eszköz ezt az arányt öt százalékkal emelte meg.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!