Expresszvillamost indítanak Kairóban

  Legalábbis akkor, ha tényleg megépül az az új, nagy sebességű villamoshálózat, amelynek kiépítésére Egyiptom 1,2 milliárd dolláros szerződést kötött Kínával.

  A villamosjárat Egyiptom új adminisztratív fővárosát köti majd össze Nagy-Kairóval. Ez az új központ pedig a tervek szerint a Kairót a vörös tengeri Szokhnával, és Szuezzel összekötő utak mentén épülne meg két éven belül - írja az Egyptian Streets.

  Az új villamosvonal pályáját 66 kilométer hosszan tervezik, amely 11 megálló érint majd. A szerelvények óránként 120 kilométeres sebességgel is képesek majd robogni az új adminisztratív főváros és Kairó olyan külvárosai között, mint Soruk, Obur, Al-Szalam, Ramadan 10 és Badr. De a villamos útvonalát úgy építik meg, hogy Al-Szalam városban a kairói metróra is át lehessen szállni az Adly Mansour megállójánál.

  Kairói villamos 2010-benFotó: Hancock10 / Wikipedia

   Az építkezés idén novemberben kezdődhet meg, és a tervek szerint két éven belül be is fejeződik. A kairói városvezetés előzetes számításai szerint naponta 340 ezer utast szolgál majd ki az új villamosvonal, és reményeik szerint 30 százalékkal csökkenti majd a forgalmas Kairó-Iszmáilija autópályára nehezedő nyomást.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!