Lelőtték az anyát, aki családjával egy brazil nyomornegyedbe hajtott be

Lelőtték az anyát, aki családjával egy brazil nyomornegyedbe hajtott be

 Lelőttek egy brit nőt, aki családjával együtt a Rio de Janeiro-tól mintegy 150 kilométerre fekvő Angra dos Reis tengerparti település favelájába hajtott be véletlenül autójával vasárnap délután - írja a brit Telegraph.

A brit pár három gyerekével együtt utazott a kocsiban, vizet szerettek volna venni, ezért útbaigazítást kértek, tovább hajtottak a megadott irányban, de nem tudták milyen veszélyes környékre tévedtek. Egy helyi banda rohanta meg a kocsijukat, felszólították őket, hogy szálljanak ki, különben lőni fognak. A család nem szállt ki, az anyát pedig kétszer hasba lőtték. A nőt kórházba vitték, megműtötték, azóta sikerült stabilizálni az állapotát.

Fotó: Hamoon Nashiri / Flickr.com

 Bruno Gilaberte, a helyi rendőrfőnök szerint az eset egy szerencsétlen félreértésből történt. A vizet kereső családot a helyiek tévedésből irányították Água Santa, vagyis egy Szent Víz nevű település nyomornegyede felé, amelyet egy kábítószerrel kereskedő közösség felügyel. Itt futottak bele az egyik helyi bűnözői bandába, akik egyből távozásra szólították fel őket, amire sok időt nem adtak, ezért tüzet nyitottak rájuk.

Nem ritka az ilyen incidens a brazil favelákban, amelyek még a 19. század végén terjedtek el. Ekkoriban ugyanis még sok kávé- és gyümölcsültetvény volt Rio környékén, a földbirtokosok Brazília északi részéről tömegével hoztak munkásokat, akik a hegyek lejtőin nagyon szegény körülmények között, kis viskókban laktak. A szegénység maradt, a rossz közbiztonság azóta tovább nőtt.

Ma Rio de Janeiro több mint 760 kisebb-nagyobb nyomornegyedében él a lakosság húsz százaléka, mintegy 1,4 millió ember. 2008 óta külön rendőri egység foglalkozik a nyomornegyedekkel. A drogbandák, bűnözői csoportok által irányított nyomornegyedekbe évek óta szerveznek helyi utazási irodák vezetett túrákat, annak ellenére, hogy a külügyminisztérium rendszeresen figyelmezteti a turistákat ezek veszélyeire.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek