Sosem látott hullámvasút nyílik Texasban

Sosem látott hullámvasút nyílik Texasban

 

Az amerikai Six Flags vidámparklánc bejelentette, hogy jövő tavasszal egészen újszerű hullámvasutat mutat be egy texasi parkjában: a tervezett Wonder Woman nem két, hanem egyetlen sínen fut majd – írja a USA Today.

Valahogy így fest majd a Wonder Woman - Katt a képre a galériáért! Galéria: Wonder Woman egysínű hullámvasútFotó: Six Flags Entertainment

A mindössze negyven centiméter széles sínen futó kocsik várhatóan sokkal gördülékenyebben és gyorsabban haladnak majd, a vasútnál megszokott döccenők nélkül. Miért is fontos ez? Mert a régi hullámvasutak folyton ide-oda dobálják az utasokat. Az acélsínen futó kocsik talán kissé jobb helyzetben vannak, de még ott is az a helyzet, hogy a párhuzamosan futó sínek közötti legkisebb eltérés miatt is döccennek a kocsik. A Wonder Woman esetén nincs szükség a sínpár két tagjának szinkronban lennie – hiszen csak egyetlen sínen fut majd a járgány.

A Six Flags már korábban bemutatta az IBox track, azaz „IBox sín" elnevezésű megoldást a fenti problémára: a hibrid fa-acél szerkezetű síneken valóban sokkal simább volt az utazás, ez a konstrukció a korábbiaknál súlyban is könnyebb lesz, ezért kevesebb alátámasztó oszlopra van szükség. A tervező szerint a Wonder Woman olyan légies lesz majd, mint egy szalag, melyet a szél lebegtet. Ráadásul az utasok egyedülálló kilátásban gyönyörködhetnek majd, hisz egymás mögött foglalnak helyet, nem lesznek szomszédaik. Ha kinéznek jobbra vagy balra, közvetlenül a talajt látják majd.

Ami a technikai részleteket illeti, a Wonder Woman egy közel 35 méter magas toronyból indul, és onnét szinte 90 fokban lefelé tesz meg majd 30 métert. A csúcssebessége óránként 83 kilométer lesz. Természetesen több kanyar és fejjel lefelé élmény is lesz benne. A három átfordítója közül az egyik különlegessége, hogy megáll néhány másodpercre a csúcson, fejjel lefelé lógatva az utasokat, mielőtt továbbindulna le a lejtőn.

Nézze meg galériánkat! Galéria: Wonder Woman egysínű hullámvasútFotó: Six Flags Entertainment

Addig is, ha menő vidámparki élményre vágyik, keresse fel a sivatag Disneylandjét Dubajban!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek