Ez a világ kedvenc szigete!

Ez a világ kedvenc szigete!

Harmadszor választották a világ kedvenc szigetévé a Fülöp-szigetek egyik ékkövét, Palawant. A népszerű hely tulajdonképpen egy zöld szigetcsoport, amely kristálytiszta vizével és mészkő barlangok alkotta, zegzugos öbleivel csábítja az utazókat a térségbe.

Fotó: Dahon /FlickrForrás: Travelo

 A szavazást a Travel and Leisure magazin indította, amelynek olvasói 2013-ban és tavaly is ezt a szigetcsoportot emelték az első helyre. Nem véletlenül: Palawan központi szigetét körülbelül 1800 apró, rusztikus sziget veszi körül, amelynek azúrkék, sekély vize minden utazó álma. A könnyűbúvárok paradicsomának is nevezett szigetcsoport egyedülálló szépségéhez nem fér kétség – nézze csak meg ezt a videót!

 A toplistát egyébként nemcsak a strandok illetve a természet alkotta látnivalók szépsége, hanem a helyi élelmiszerek minősége, az ottlakók vendégszeretete, illetve a sportolási lehetőségek és a pénztárcabarát megoldások alapján állították fel. A második helyet a Dél-karolinai Hilton Head Island szerezte meg, a harmadik pedig Boracay lett, szintén a Fülöp-szigeteken.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek