Hvar szigetnek elege van a pucéran mulatozó turistákból

Hvar szigetnek elege van a pucéran mulatozó turistákból.

Szigorúan büntetik a meztelenkedést és helytelen viselkedést a horvátországi Hvar szigetén – írja az MTI. A szigeten a hétvégén már angol nyelvű táblák figyelmeztették a turistákat, hogy amennyiben hiányos öltözetben vagy az arra nem kijelölt helyen fogyasztanak alkoholos italt, akár 700 euró (212 ezer forint) büntetést is fizethetnek.

Hvar város esti fénybenFotó: Antonio Castagna / Flickr.com

Rikardo Novak nemrég megválasztott független polgármester le akar számolni a féktelen turistákkal, hogy megvédje Hvar hírnevét, amely gazdag hagyományos és kulturális értékekkel rendelkezik, írta a Jutarnji List című horvát napilap hétfőn.

A táblákon képekkel illusztrálják, mit nem szabad a szigeten. Hiányos öltözetben sétálni a városban 500 euró büntetéssel jár. Amennyiben a hiányos öltözet bikinit vagy úszónadrágot takar, a büntetés 600 euró. A legszigorúbb pénzbírságot, 700 eurót azokra szabják ki, akik közterületen fogyasztanak alkoholt és ételt. A táblán egy rendesen felöltözött, kézen fogva sétáló pár is látható, a kép mellett pedig az a szövet olvasható, hogy Spórolj a pénzeddel és élvezd Hvar szigetét (Save your money and enjoy Hvar).

A polgármester a rigorózus intézkedéseket azzal magyarázta: meg akarja állítani Hvar „turisztikai öngyilkosságát", amely azzal kezdődött, hogy a szigetet úgy reklámozták, mint világszínvonalú partihelyszínt.

A bulijairól hírhedt Zrce strandon ibizai életérzés uralkodikFotó: Mario Fajt / Flickr.com

Nemrég Ante Dabo, a Pag szigeti Novalja polgármestere kért elnézést a város hivatalos honlapján a helyi lakosoktól egyes turisták „barbár" viselkedése miatt. A helyiek szerint a horvát Ibizának is nevezett Zrce Beachen az ittas, félmeztelen és bedrogozott turisták törnek-zúznak, lármáznak, nem tisztelnek senkit és semmit, ott vizelnek, ahol akarnak és félmeztelenül ülnek be bárokba vagy éttermekbe. A polgármester megígérte: mindent megtesz annak érdekében, hogy a város visszanyerje méltóságát.

Ha esetleg nem Horvátország bulijaira kíváncsi, itt írtunk arról, milyen kevéssé ismert célpontokat válasszon déli szomszédunknál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek